Schneider Electric

Mjerenje potrošnje i kvalitete električne energije

Programabilni logički kontroleri

Schneider Electric vodeći je specijalist u upravljanju električnom energijom, s rješenjima za besprekidna napajanja, energetsku učinkovitost, automatizaciju i upravljanje. Prihodom većim od 19.6 milijardi EUR i više od 110.000 zaposlenika, Schneider Electric predstavlja jednu od najvećih elektroindustrija svijeta.

ECCOS inženjering surađuje s tvrtkom Schneider Electric na cijelom nizu rješenja u automatizaciji, a najznačajnija su svakako rješenja za trajno praćenje potrošnje i kvalitete napajanja te potvrdu sukladnosti s normama kvalitete EN50160 i IEC 61000-4-30. Odlika takvih sustava je i uspješno pronalaženje i analiziranje uzroka poremećaja u kvaliteti napajanja i to prije nastanka mogućih šteta na kritičnoj opremi.

 

 

 

 

Sustavi se temelje na digitalnim mjernim instrumentima ION serije i Schneider Electric SCADA programskoj opremi, ali i značajnim  in-house programskim rješenjima. Osim mjerenja električnih veličina (napon, struja, snaga, frekvencija itd.) u sustav se uvode i neelektrične veličine relevantne za dijelove objekta odnosno postrojenju i alarmiranje putem programibilnih logičkih kontrolera (PLC). Takva arhitektura sustava omogućava korisniku primjenu rješenja dizajniranih prema njegovim specifičnim zahtjevima uz praćenje sukladnosti s međunarodnim normama.