Novosti

Bili smo dio konferencije Civilna zaštita i sigurnost gradova

05.4.2023.

30. i 31.3.2023. bili smo dio konferencije Civilna zaštita i sigurnost gradova (SIGG) koja se održala u organizaciji časopisa Zaštita u Puli. 
Konferencija je okupila 120 uglednih stručnjaka za urbanu sigurnost, civilnu zaštitu, tehničku zaštitu, IT zaštitu, komunikacijske i druge tehnologije s ciljem povećanja lokalne i nacionalne sigurnosti, smanjenju rizika od katastrofa i ugroza te boljeg kriznog upravljana prilikom katastrofa, s posebnim osvrtom na požare, poplave i potrese. 

Na konferenciji je naš direktor prodaje, Ivan Bilać, održao prezentaciju „Pametna rješenja za gradove” u kojoj je sudionicima, kroz primjer grada Rovinja, predstavio našu vlastitu platformu za digitalizaciju gradova – Eccos Smart City Enablement Platform (ESCEP).

Imali smo prilike razgovarati sa stručnjacima i izmijeniti iskustva. Sudionici su kroz prezentacije, panele i umrežavanje pokušali naći odgovore na koje načine se može jačati otpornost naših sustava i održivost funkcioniranja lokalnih zajednica te kako se zaštiti od utjecaja tehnoloških i prirodnih katastrofa.

Iznimno nam je drago što smo bili dio ovakvog događanja i što možemo doprinijeti zaštiti i sigurnosti gradova.