Novosti

Implementacija sustava za mjerenje tjelesne temperature u upravnoj zgradi A1 Hrvatska

Zbog novonastale situacije epidemije koronavirusa propisane su i uvedene nove mjere za ulazak u poslovne prostora te se javila potreba za pojačanom kontrolom ulaza. Uz standardna rješenja tehničke zaštite razvijena su i nova rješenja, a jedno od njih su termalne kamere odnosno kamere s termalnim senzorom koje mogu detektirati osobe s povišenom tjelesnom temperaturom koja je jedan od simptoma bolesti. Postavljanjem termalne kamere u upravnu zgradu A1 Hrvatska mogućnost širenja zaraze virusom COVID-19 svedena je na minimum.

Sektor tehničke zaštite ima novog doktora računarskih znanosti – dr. sc. Dejan Čakija

Naš direktor razvoja odnedavno je i doktor znanosti. Dejan Čakija obranio je svoj doktorski rad na Fakultetu elektronike i računarstva u Zagrebu pod naslovom „Optimiranje odabira i rasporeda zaštitnih elemenata u projektiranju sustava tehničke zaštite” te time stekao titulu doktora znanosti.

Njemačko-hrvatski gospodarski forum u Frankfurtu

Sudjelovali smo na njemačko-hrvatskom gospodarskom forumu povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Forum je namijenjen jačanju gospodarske suradnje, povećanju investicija u Hrvatskoj te izvozu hrvatskih proizvoda i usluga na njemačko tržište. Petnaestak tvrtki se predstavilo kroz panel rasprave, a među predstavnicima bio je i Krešimir Paić, direktor i suvlasnik Eccosa.