Novosti

14. konferencija Hrvatski dani sigurnosti

05.10.2020.

 

U Opatiji se od 30. rujna do 2. listopada. održala 14. po redu konferencija Hrvatski dani sigurnosti u organizaciji Hrvatske udruge menadžera sigurnosti koja okuplja vrhunske gospodarstvenike i menadžere sigurnosti. Centralna tema ovogodišnje konferencije bila je izazovi u korporativnoj i privatnoj sigurnosti uslijed COVID-19 situacije. Teme obrađene na konferenciji bile su korporativna i kibernetička sigurnost, upravljanje rizicima te nove tehnologije iz područja tehničke zaštite koje doprinose sigurnosti tvrtke i ljudi u novonastaloj situaciji.

Ključna predavanja održali su doc. dr. sc. R. Kopal, dekan Visokog učilišta EFFECTUS koji je prezentirao važnost predviđanja u poslovanju te predstavio različite metode za procjenu rizika, I. Zgonc, osnivač i izvršni direktor tvrtke Silver Bullet Risk koji je također ukazao na važnost upravljanja rizicima te Lana Djurkin König, direktorica regionalne korporativne sigurnost za Ernst & Young koja je inspirativnim izlaganjem osvrnula na brzinu digitalizacije te istaknula te važnost korporativne sigurnosti i važnost antropocentričnog načina upravljanja tvrtkama. Kroz panel rasprave obrađene su teme gospodarstva i kibernetičkih prijetnji u COVID-19 svijetu, a tema trećeg panela bila je Novi zakon o privatnoj zaštiti.

 

Nove alate za sigurno poslovanje predstavile su tvrtke Diverto, Dahua Technology, Tehnozavod Marušić, King ICT te Eccos inženjering. Direktor prodaje Eccosa, Ivan Bilać predstavio je integracijsku aplikaciju Epsimax i aplikaciju za pametne gradove Eccos Smart City Enablement Platform te mogućnosti implementacije istih s ciljem podizanja razine sigurnosti općenito te konkretna rješenja u za povećanje sigurnosti zaposlenika i građana u COVID-19 situaciji.

U sklopu konferencije održana je promocija knjige “Korporativna sigurnosti okruženju pandemije COVID-19” autora Lana Djurkin König, Alen Delić, Alen Ostojić, Branko Mihaljević te tradicionalna tombola čiji je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.