Novosti

15. susret gradonačelnika i poduzetnika

28.11.2023.

Sudjelovali smo na konferenciji „48 sati“, odnosno 15. susretu gradonačelnika i poduzetnika u Poreču u organizaciji časopisa Lider.
Ova dinamična i zanimljiva konferencija stavlja naglasak na pronalaženje novih modela suradnje gradskih vlasti i poslovne zajednice kako bi se olakšalo financiranje projekata gradskih i lokalnih potreba. Ukazuje na potrebu aktivne uloge gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti i omogućavanju da gradovi generiraju poslovnu aktivnost koja će doprinijeti održivom razvoju.

Razvojna uloga gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije te kako unaprijediti konkurentnost gradova bile su samo neke od tema zanimljivih prezentacija, panel rasprava i okruglih stolova.

 

Prikazani su i dobri primjeri gradova u Hrvatskoj i inozemstvu koji su ugradili poduzetničku klimu u trajni održivi razvoj. Kroz razgovore s našim postojećim i potencijalnim partnerima objasnili smo kako implementacija našeg pametnog rješenja ESCEP olakšava upravljanje postojećom gradskom infrastrukturom i omogućuje buduće preinake koncepta pametnog grada u skladu s potrebama građana.

Foto: Eccos i Lider/Ratko Mavar