Novosti

Eccos dan 2018. – Eccos proslavio 20 godina poslovanja

13.12.2018.

Tvrtka Eccos održala je 30. studenog 2018. u zagrebačkom hotelu Antunović još jedan Eccos dan, godišnji događaj na kojem tvrtka tradicionalno okuplja svoje klijente, partnere i suradnike s hrvatskog i inozemnih tržišta. Ove je godine Eccos dan uveličan i velikom proslavom Eccosovog 20. rođendana koja je potrajala dugo u noć.

Više od 300 sudionika i ove je godine imalo priliku čuti o Eccosovim uspješnim poslovnim rezultatima u posljednjih 20 godina, s naglaskom na protekloj 2018. godini, te njihove planove i ugovorene projekte za 2019. godinu, među kojima se osobito ističe posao za Europsku komisiju u Bruxellesu, s kojom je Eccos nedavno potpisao četverogodišnji ugovor.

Eccos je tijekom dvosatnog konferencijskog programa održao tri predavanja, dok je četvrto predavanje održala gđa Sanja Beljan iz tvrtke A1 Hrvatska, Eccosovog dugogodišnjeg klijenta i zadovoljnog korisnika njihovih usluga.

Direktor Eccosa Krešimir Paić u uvodnoj je prezentaciji prikazao Eccosov razvojni put, koji je tekao od trojice pokretača tvrtke koji su svoje prve poslovne pothvate dogovarali iz unajmljene sobice unajmljenog stana, preko krize 2009. i 2010. godine, tijekom koje je prihod pao, ali je zato broj zaposlenih ostao nepromijenjen, pa sve do  brojnih milijunskih poslova od velikog značaja ne samo za Eccos, nego i za Hrvatsku, kao što su projekti za Zračnu luku Franjo Tuđman, Luku Gaženicu i Europsku komisiju u Belgiji.

Naime Eccos je ovom prilikom predstavio projekt unapređenja i održavanja svih elektroničkih i elektromehaničkih sustava kontrole pristupa ljudi i vozila u svih 80 objekata Europske komisije, uključujući i središnji objekt u kojem se donose sve važne odluke i odvijaju svi glavni događaji. Ovaj je posao kruna Eccosovog nastojanja da hrvatsku pamet, znanje i iskustvo izveze u Europsku uniju i to pod hrvatskim imenom i hrvatskom zastavom, a ne kao kooperant velikih stranih tvrtki. 

Eccosov direktor razvoja Dejan Čakija u drugom je predavanju prikazao moderna rješenja za pametne gradove, osobito ističući novu platformu Eccos Smart City Enablement Platform, univerzalno komunikacijsko sučelje za sve sudionike parkirališnog procesa, kako na zatvorenim tako i na otvorenim parkiralištima.

Gostujuća predavačica iz tvrtke A1 Hrvatska, gospođa Sanja Beljan, prezentirala je objedinjenje sustava tehničke zaštite s poslovnim sustavom tvrtke A1 Hrvatska (service desk). Integracija je naravno, napravljena Eccosovom aplikacijom Epsimax, kojom su, između ostalog, integrirani svi postojeći sigurnosni sustavi tvrtke, a to su sustav videonadzora, protuprovale, evidencije radnog vremena, najave posjetitelja, automatskog prepoznavanja registarskih oznaka, upravljanja parkiralištem te najmoderniji sustav kontrole pristupa očitanjem dlana.

U posljednjem je predavanju Eccosov direktor prodaje Ivan Bilać predstavio Eccsov najveći projekt cjelovitog elektroinženjeringa i ujedno najveći projekt u 2018. godini, a radi se o uvođenju svih električnih sustava i instalacija u novoj trajektnoj luci Gaženica.

Eccos dan 2018. bio je očekivano najuspješniji dosad, prikazana rješenja potvrdila su Eccosovu ozbiljnost, stručnost i profesionalnost, a rekordno velik odziv znak je prihvaćenosti tvrtke kao ozbiljnog partnera i konkurencije vrijedne poštovanja.