Novosti

Eccos i Europska komisija – suradnja vrijedna preko 34 MIO eura

14.5.2024.

Krajem 2023. godine, potpisali smo dva četverogodišnja investicijska ugovora s Europskom komisijom u ukupnoj procijenjenoj vrijednosti od 18.57 milijuna eura koji uključuju nabavu i ugradnju sigurnosne opreme u području kontrole pristupa, protuprovale, CCTV-a i daljinskog upravljanja u zgradama koje koristi ili kojima upravlja Europska komisija u Belgiji i Luksemburgu. U travnju 2024. godine, sklopljen je i treći četverogodišnji ugovor o unapređenju i održavanju sustava tehničke zaštite u vrijednosti od 15.80 milijuna eura, čime je vrijednost suradnje podignuta na impresivnih 34 milijuna eura.

Ugovori su sklopljeni u konzorciju s belgijskom tvrtkom European Security Concept. Ugovor u Belgiji obuhvaća gotovo 80 objekata Europske komisije, dok se u Luksemburgu radi o 16 objekata uz stalnu gradnju novih. Kako se radi o objektima kojima svakodnevno pristupa iznimno velik broj zaposlenika, posjetitelja, novinara i vozila, potrebno je osigurati besprijekorni rad spomenutih sustava.

Već smo godinama izvozno orijentirani i prisutni na tržištima svih susjednih zemalja, a naše stručno znanje u području sustava tehničke zaštite i podatkovnih centara prepoznato je i u zapadnoj Europi.
Na njemačkom tržištu prisutni smo preko svoje tvrtke kćeri Deccos GmbH, a trenutno je u tijeku projekt izgradnje velikih podatkovnih centara u Frankfurtu gdje Deccosov dio posla predstavlja važan segment projekta. Vrijednost dosad ugovorenih radova u prvoj fazi projekta iznosi oko 1.50 milijuna eura, a odnose se na dizajn i implementaciju BMS (Building Management System) i PMS (Power Management System) sustava. Zbog obveze o tajnosti podatka možemo otkriti jedino kako se radi o suradnji s najvećim svjetskim investitorima.
Ovakvi sofisticirani projekti u skladu su s našim nastojanjem da hrvatsku pamet, znanje i iskustvo izvezemo u Europsku uniju.