Novosti

Karla Lončar, hrvatska brončana taekwondoašica, koju rado podržavamo u njezinom daljnjem sportskom razvoju

13.4.2023.

Sedamnaestogodišnja Karla Lončar iz Otočca mlada je i talentirana taekwondoašica Taekwondo kluba „GACKA“. Tijekom 2022. godine osvojila je čak 13 medalja, a među njima svakako treba izdvojiti brončanu medalju osvojenu na Nacionalnom seniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji seniorki (-62 kg), kao i osvojenu broncu na Nacionalnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u kategoriji juniorki (-63 kg).
Ova mlada sportašica je krajem 2022. godine po prvi put u svojoj sportskoj karijeri sudjelovala i na natjecanju koje se boduje na svjetskoj razini. Riječ je o Otvorenom prvenstvu Bosne i Hercegovine (E2/G2 kategorije) u Sarajevu, gdje je nastupila kao juniorka u kategoriji (-63 kg) i osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju. Tim uspjehom uvrštena je  među prvih 50 natjecateljica (-63 kg) na svjetskoj ljestvici te se trenutno nalazi na zavidnom 29. mjestu u kategoriji juniorki.

Karla je redovita na natjecanjima pa je i prošli vikend, 1. i 2.4.2023., sudjelovala na natjecanju Austria open G1 2023 u Innsbrucku u Austriji. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 236 klubova i nacionalnih timova s 1010 natjecatelja iz cijelog svijeta. Karli ovog puta ždrijeb nije bio naklonjen te je nakon teške borbe izgubila od protivnice iz Kazahstana koja je 7. nositeljica svjetske taekwondo liste. Bez obzira na poraz, Karla je jako zadovoljna načinom na koji je konkurirala jakoj i iskusnoj protivnici, ali najviše znanjem i iskustvom koje nosi sa sobom.

Ovakvi uspjesi iza sebe imaju puno upornosti, rada, odricanja, ali i puno uloženih financijskih sredstava. Stoga nam je drago da našim doprinosom možemo olakšati Karli sudjelovanje na natjecanjima i dodatno napredovanje u sportu.

Raduje nas što možemo podržati mlade i talentirane sportaše, a Karli u budućnosti želimo puno uspjeha i medalja.