Novosti

Naš novi izvozni uspjeh – kroz tvrtku kćer Deccos ugovorili smo projekt vrijedan milijun eura

28.6.2023.

Već smo neko vrijeme prisutni na tržištu zapadne Europe. Osim ureda u Bruxellesu, otvorili smo tvrtku kćer Deccos sa sjedištem u njemačkom gradu Kölnu te podružnicom u Frankfurtu.

 

Naša vizija proširenja počela je još 2018. godine potpisivanjem višemilijunskog ugovora s Europskom komisijom u Bruxellesu,  a uspješno je nastavljena otvaranjem tvrtke kćeri u Njemačkoj – Deccos. „Kroz projekt s Europskom Komisijom i ostale, manje, ali brojne, inozemne projekte shvatili smo da se uspješno možemo nositi s izazovima europskih klijenata te da možemo konkurirati na europskom tržištu.“, ističe Krešimir Paić, direktor i suvlasnik Eccosa.

 

Iako se Eccos može pohvaliti brojnim uspješnim projektima i gotovo nema ozbiljnije tvrtke u Hrvatskoj s kojom nismo surađivali, već smo godinama izvozno orijentirani i prisutni na tržištima svih susjednih zemalja. Trenutno je u tijeku projekt izgradnje velikih podatkovnih centara u Frankfurtu gdje Deccosov dio posla predstavlja važan segment projekta. Vrijednost dosad ugovorenih radova u prvoj fazi projekta iznosi oko milijun eura, a odnose se na dizajn i implementaciju BMS (Building Management System) i PMS (Power Management System) sustava. Zbog obveze o tajnosti podatka možemo otkriti jedino kako se radi o suradnji s najvećim svjetskim investitorima. „Ovakvi sofisticirani projekti u skladu su s Eccosovim nastojanjem da hrvatsku pamet, znanje i iskustvo izvezemo u Europsku uniju.“, ističe Paić.

 

 

Deccos se bavi razvojem i implementacijom sofisticiranih rješenja iz područja elektrotehnike i informatike, a kao tvrtka kćer Eccosa, ima bogato iskustvo u projektima u području automatizacije, energetske učinkovitosti, elektroinženjeringa te tehničke zaštite. „Želimo postati jedan od prepoznatih integratora sustava na projektima spomenutih djelatnosti na zapadnom tržištu, a za buduće još kompleksnije projekte kanimo zajedničkim snagama ponuditi kvalitetnu uslugu te biti partner na kojeg se može osloniti“, zaključuje Krešimir Paić.