Novosti

Održana je međunarodna konferencija Privatna zaštita i kritična infrastruktura

14.7.2021.

 

U organizaciji Hrvatskog ceha zaštitara – strukovne zaštitarske komore, CoESS-a (Confederation of European Security Services) i časopisa Zaštita održana je u međunarodna konferencija Privatna zaštita i kritična infrastruktura. Program se odvijao uživo na Zagrebačkom Velesajmu, kao i online putem.

Međunarodna konferencija održala se s ciljem razmjene mišljenja, pogleda i uloge privatne zaštite kao sigurnosne gospodarske djelatnosti u sustavu nacionalne sigurnosti RH, a u svjetlu nove Europske Direktive o otpornosti kritičnih subjekata.

 

Tematika je okupila sudionike sustava zaštite kritične infrastrukture iz nadležnih državnih tijela, privatne zaštite, vlasnika i predstavnika objekata kritične infrastrukture te znanstvenika i stručnjaka iz područja zaštite kritične infrastrukture, a slušatelji su u programu mogli čuti važne informacije glede nacionalne regulative za područje zaštite kritične infrastrukture.

Na samom kraju programa uslijedila je panel rasprava vođena od dr. Roberta Mikca u kojoj je uz Ivanu Cesarec (Ravnateljstvo CZ), Vladimira Vrcić (HCZ, Hrvatska pošta) i Ante Perčina (HUP) sudjelovao i predstavnik Eccosa i član HCZ-a, Ivan Špoljarić.