Novosti

Sudjelovali smo na konferenciji Smart cities

05.4.2023.

28.03.2023. na Zagrebačkom velesajmu održala se deveta po redu konferencija Smart cities u organizaciji Lider media. Konferencija je okupila oko tristotinjak sudionika. Čelni ljudi hrvatskih gradova, osobe iz javnog sektora, akademske zajednice i poduzetnici koji nude pametna rješenja okupili su se s ciljem razmjene iskustva i implementacije pametnih rješenja za pametne gradove u praksi.

Na izlagačkom prostoru smo zainteresiranim sudionicima predstavili našu vlastitu platformu za digitalizaciju gradova – Eccos Smart City Enablement Platform (ESCEP) koja omogućuje gradskim upravama da gradom upravljaju na nov, pametniji način, uporabom digitalnih tehnologija. Također, sudjelovali smo na panelu o digitalnoj transformaciji gradova. Uz gradonačelnike gradova Makarske i Labina te predstavnika Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, panelist je bio i naš direktor prodaje, Ivan Bilać. Konkretnim primjerima korištenja ESCEP platforme u gradovima Poreču i Rovinju objasnio je kako platforma pridonosi održivom okolišu.

Na konferenciji smo razmijenili iskustva i proširili znanja u područjima kao što su digitalna i zelena tranzicija, kvalitetno upravljanje temeljem održivih strategija, transparentnost, zbrinjavanje otpada i pametna mobilnost. 
Ponosni smo što imamo prilike biti dio ovakvog projekta i što vlastitim rješenjima pridonosimo implementaciji pametnih rješenja u praksi.