Novosti

Sudjelovali smo u projektu izgradnje novog KBC Osijek

29.2.2024.

Izgradnja nove zgrade KBC Osijek investicija je koja značajno utječe na zbrinjavanje pacijenata s područja Osječko-baranjske i županija istočnog dijela Hrvatske. Riječ je o izgradnji objekta približne površine 9600 m² s cjelokupnim hitnim bolničkim prijemom te 21 ambulantom dnevne bolnice ili jednodnevne kirurgije, hitnom laboratorijskom dijagnostikom, dvije operacijske dvorane, jednom dvoranom za liječenje bola, opservaciju i radiološku dijagnostiku. Novi objekt uvelike smanjuje pritisak na bolničke odjele i doprinosi dostupnosti zdravstvene zaštite.

Na ovom projektu implementirali smo sustave tehničke zaštite: sustav videonadzora, kontrole pristupa te sustave vatrodojave, plinodojave i odimljavanja, bolničko komunikacijski sustav: sustav interkoma i bolničke signalizacije.

Epsimax kao središnja nadzorno upravljačka aplikacija
Elemente sustava tehničke zaštite i vatrodojave, moguće je nadzirati i njima upravljati u realnom vremenu putem grafičke interaktivne mape aplikacije, a integracija spomenutih sustava u središnju nadzornu aplikaciju Epsimax omogućuje pregled događaja u realnom vremenu čime se ubrzava vrijeme reakcije zdravstvenih djelatnika u hitnim slučajevima. Epsimax omogućuje modularnost sustava s mogućnošću jednostavne nadogradnje, mogućnost integracije s ostalim sustavima u zdravstvenim ustanovama te minimalnu potrebu za održavanjem sustava. 

 

Bolnički komunikacijski sustavi osnova su za uspostavu sigurne zdravstvene ustanove, a osim što se njihovom implementacijom pacijentima i štićenicima pruža osjećaj udobnosti i sigurnosti, istovremeno se olakšava posao osoblja i administracija same ustanove.

Krajnji cilj ovakvog projekta je dobrobit stanovništva pet županija Istočne Hrvatske i poboljšanje uvjeta i kvalitete zdravstvene skrbi za pacijente. Plan je da cjelokupni kompleks KBC Osijek ukupne površine oko 149.000  bude gotov do 2030. godine, a predviđeno je da će imati 1202 postelje, od kojih 247 u dnevnim bolnicama.