Novosti

Eccos u samo jednoj noći zamijenio sustav naplate parkiranja u garaži Cvjetni

08.9.2017.

Trgovačko društvo Best in Parking d.o.o. preuzelo je parkirališnu garažu Cvjetni u centru Zagreba. Budući da sva njihova parkirališta imaju Skidatin sustav naplate parkiranja, i u ovoj su garaži htjeli jednako kvalitetan i učinkovit sustav te novu i kvalitetniju opremu. Uvjet koji je vlasnik postavio izvođačima jest zamjena tijekom jedne noći kako bi se izbjeglo zatvaranje garaže i smanjili operativni gubici.

Upravo je ovdje do izražaja došlo Eccosovo inženjersko znanje te preciznost, profesionalnost i predanost naših tehničara. Tijekom noći stari je sustav demontiran, postavljena je nova oprema, a već sljedeći dan ujutro garaža je radila s novim sustavom.

Postavljeno je šest automatskih blagajni s mogućnošću gotovinskog plaćanja, a planira se i uvođenje kartičnog plaćanja. Eccos i Skidata mogu se pohvaliti i prvom ugradnjom automatske blagajne Skidata.Power Cash ‘Accessible’ u Hrvatskoj. Radi se o jedinstvenom uređaju koji zadovoljava standard ADA te ima sve potrebne funkcije i tipke u visini između 80 i 120 centimetara. Zahvaljujući tome upravljačka je ploča dostupna svim osobama neovisno o njihovoj visini ili položaju tijela. To znači da korisnik može izvršiti plaćanje ne samo stojeći, nego i sjedeći, što je od velike važnosti osobama u invalidskim kolicima.

U jednoj je noći instaliran i sustav automatskog prepoznavanja registarskih oznaka (ANPR), koji je od iznimne važnosti ne samo za ugovorne korisnike i vlasnike garaže, već i za kratkotrajne korisnike. Naime sustav pamti registarske oznake pri ulasku u garažu te nakon plaćanja parkiranja na automatu poveže parkirališnu karticu s registracijom, na što se rampa pri izlasku automatski diže.

Eccos je tako uspješno zamijenio stari sustav novim, modernim sustavom te ga je na oduševljenje naručitelja pustio u pogon u samo jednoj noći. Iznimno zadovoljstvo radom Eccosovih inženjera i tehničara izrazio je g. Martin Hofer, voditelj projekata tvrtke Best in Parking, poslavši e-mail našim partnerima u Skidati:

„Poštovani, u ime tvrtke Best in Parking d.o.o. želim vam od srca zahvaliti na izvrsnom i profesionalno odrađenom poslu. (…) Usto želim napomenuti da u tvrtki Eccos inženjering d.o.o. imate savršenog partnera u Hrvatskoj. Eccos je svojim trudom, kompetencijama i preciznošću omogućio odličnu ugradnju i besprijekoran rad sustava, stoga svoju duboku zahvalnost upućujemo svima iz Eccosa koji su sudjelovali u projektu.“

Više o Eccosovim sustavima naplate parkiranja možete pročitati na internetskoj stranici https://www.parkingsustavi.hr/ .