Novosti

Konferencija Civilna zaštita i sigurnost javnih prostora

23.6.2020.

 

Nakon korona situacije povratak u normalno započeli smo učešćem na konferenciji Civilna zaštita i sigurnost javnih prostora u organizaciji časopisa Zaštita. Konferencija je održana 17. i 18. lipnja u Varaždinu te su uz tema zaštite i sigurnosti bile pokrivene trenutno aktualne teme pandemije i potresa.

Prvi dan konferencije nazočnima su se obratili Tomislav Jarmić, dopredsjednik Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, Zlatan Avar te zamjenik ministra unutarnjih poslova, dr. sc. Damir Trut koji su pokrili teme pandemije te zaključili kako je jednu od ključnih uloga u borbi s pandemijom odigrala upravo civilna zaštita.

Na drugom danu konferencije bile su pokrivene teme javno-privatnog partnerstva u sigurnosti javnih prostora, mogućnosti novih tehnologija u ostvarivanju sigurnosti gradova – mobilnost, koristi od AI za građane, IoT povezivanje, sigurnost podataka, uloga građana u održivosti lokalne zajednice te tema pametnih gradova gdje je naš direktor prodaje, Ivan Bilać prezentirao Eccosovu platformu za implementaciju pametnih rješenja u gradovima.

 

Istaknuo je da je posebnost platforme Eccos Smart City Enablement Platform ta da se omogućava integracija sustava različitih namjena i različitih proizvođača, a zbog modularnog dizajna može se u potpunosti prilagoditi zahtjevima korisnika što je potkrijepljeno primjerima korištenja platforme kod referentnih korisnika. Platforma pruža snažan izvještajan sustav koji pomaže u efikasnijem upravljanju gradskim resursima uz praćenje troškova te u razumijevanju potreba građana i turista, a više o platformi pročitajte ovdje. Također se osvrnuo na to da su područje najvećeg rasta primjene dronova pametni gradovi te njihovu moguću uporabu u gradovima, tehničkoj zaštiti općenito te u prevenciji širenja pandemije.

Drago nam je što smo bili dio konferencije te svojim učešćem podigli kvalitetu sadržaja konferencije i uvijek odličnu organizaciju od strane časopisa Zaštite.