Novosti

Konferencija Pomorska sigurnost 2022

04.10.2022.

30. rujna, u Splitu održana je međunarodna znanstveno-stručna konferencija Pomorska sigurnost 2022, pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH, u organizaciji Hrvatskog ceha zaštitara i Konfederacije europskih sigurnosnih službi (CoESS) te uz suorganizaciju i partnerstvo Lučke uprave Split, Sveučilišta u Splitu i tvrtke Portus et Navem.

Konferencija je okupila predstavnike lučkih kapetanija, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, radnog odbora za pomorsku sigurnost CoESS-a, Ministarstva unutarnjih poslova, sveučilišta, voditelje poslova sigurnosti u lukama, stručnjake i nastavnike sigurnosnog područja, proizvođače tehničke opreme, uređaja i softvera i ostale stručnjake iz područja.

Konferencija je organizirana s ciljem odgovora na nove sigurnosne izazove, prezentirani su globalni izazovi u sigurnosti, integralna zaštita luka kao objekata kritične infrastrukture te je prezentiran priručnik CoESS-a za pomorsku sigurnost. Na konferenciji je naš voditelj ključnih kupaca i stranih tržišta, Ivan Špoljarić, održao prezentaciju na temu tehničke zaštite pomorskih luka na primjeru Luke Ploče. Eccos je na luci Ploče povezivanjem Eccosove vlastite platforme Epsimax (integracijska platforma sustava tehničke zaštite) s PCS sustavom (sustav koji služi, između ostalog, za najavu vozila) digitalizirao procese čime je povećana  razina sigurnosti i ubrzao se je ulaz/izlaz teretnih vozila u/iz luke.