Novosti

Njemačko-hrvatski gospodarski forum u Frankfurtu

25.2.2020.

 

U Frankfurtu je održan njemačko-hrvatski gospodarski forum povodom hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Forum je namijenjen jačanju gospodarske suradnje, povećanju investicija u Hrvatskoj te izvozu hrvatskih proizvoda i usluga na njemačko tržište. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović otvorila je frankfurtsku burzu, a kasnije i forum. U Frankfurt su stigli predstavnici hrvatskih tvrtki koji su s njemačkim tvrtkama dogovarali suradnju i potencijalne investicije.

Petnaestak tvrtki se predstavilo kroz panel rasprave, a među predstavnicima bio je i Krešimir Paić, direktor i suvlasnik Eccosa. ”Mi već razgovaramo s određenim partnerima ovdje i nadamo se da ćemo kroz veće i jače njemačke firme dodati naš dio hrvatske kreativnosti i znanja i da zajedno možemo napraviti svašta.

 

Mi se nadamo da će to ići na bolje i da će nam pomoći da ostvarimo poslove izvoz hrvatske prema van, i hrvatske pameti. Ne samo da izvozimo ljude kao freelancere, nego da dođemo kao firma i svoje znanje i pamet pokažemo na Zapadu.”, izjavio je Paić.

Eccos već izvozi u Belgiju, BiH, Sloveniju, Srbiju i Crnu Goru i to 15 posto svojih proizvoda, a cilj nam je probiti se i na njemačko tržište pa je prisustvo njemačko-hrvatskom forumu bila izvrsna prilika za predstaviti naša rješenja. ”Mislimo da ima prostora za plasiranje naše aplikacije za integraciju sustava tehničke zaštite i aplikacije za upravljanje sigurnošću i održavanjem, kao i platforme za pametne gradove”, zaključio je direktor Krešimir Paić.