Novosti

Održan ECCOS dan 2017.

11.12.2017.

ECCOS je 7. prosinca 2017. u zagrebačkom hotelu Antunović održao još jedan ECCOS dan, godišnji događaj na kojem tradicionalno okupljamo svoje klijente, partnere i suradnike s hrvatskog i inozemnih tržišta. Više od 250 sudionika i ove je godine imalo priliku poslušati naše uspješne poslovne rezultate u 2017. godini te planove i ugovorene projekte za 2018. godinu, koji opsegom posla i vrijednošću ugovora očekivano nadmašuju dosadašnje, također uspješne projekte.

Svoja su predavanja održali i Eccosovi dugogodišnji partneri iz tvrtki Schneider Electric i Panasonic, predstavivši digitalnu transformaciju i program EcoXpert te novosti iz svijeta videonadzora.

Ugodno iznenađenje ECCOS dana 2017. bilo je gostovanje Damira Martina, našeg olimpijskog doprvaka i dvostrukog europskog prvaka u samcu, koji je u dirljivom i duhovitom govoru ispričao kako se priprema za natjecanja i što ga motivira za daljnji napredak u veslačkoj karijeri.

Direktor Eccosa Krešimir Paić u uvodnoj je prezentaciji predstavio izvrsne rezultate u protekloj godini, među kojima se ističe 108 novih projekata, otvaranje ureda u Dubrovniku, povećanje broja zaposlenih te ostvarenje plana prihoda. Predstavljeni su brojni realizirani i aktualni projekti, poput poslova za Ikeu Beograd, Luku Gaženicu, Zračnu luku Franjo Tuđman, Hotel Excelsior, garažu Cvjetni, Plivu i dr. Najavljeni su i brojni milijunski projekti u 2018. godini.

Drugo izlaganje na ECCOS danu bilo je posvećeno prednosti integriranih rješenja u zaštiti turističkih objekata. Eccosov direktor prodaje Ivan Bilać najprije je predstavio integracijsko programsko rješenje Epsimax te njegovu primjenu u turističkim objektima, a potom se osvrnuo na rekonstrukciju hotela Excelsior, gdje je Eccos izveo svoj prvi sveobuhvatni posao elektroinženjeringa.

Gostujući predavač iz tvrtke Schneider Electric, direktor odjela industrije Berislav Korpar, prezentirao je temu o digitalnoj transformaciji i programu EcoXpert, nakon čega je na pozornicu pozvao direktora Eccosa Silvija Pregleja te mu uručio plaketu EcoXpert – Critical Power, kojom je Eccos certificiran za segment upravljanja energijom unutar tehnoloških cjelina EcoStrukture otvorene i povezane IoT platforme.

U okviru programa konferencije održano je i predavanje Eccosovog prodajnog inženjera Vedrana Pavelića, stručnjaka u području upravljanja parkiralištima, koji je predstavio integrirana i aplikativna rješenja za kontrolu i naplatu parkiranja, osobito se osvrnuvši na iznimno uspješan projekt u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

U drugom dijelu stručnog programa uslijedila su predavanja počasnih gostiju iz Panasonica, koji su dali pregled novosti iz svijeta videonadzora. Petr Likeš, voditelj tržišta Srednje i Jugoistočne Europe, predstavio je osnovne smjernice tvrtke Panasonic te primijenjena rješenja u raznim strukovnim područjima.

Posljednje predavanje posvećeno je javnoj sigurnosti i videonadzoru gradova, a održao ga je Takayuki Kohori, voditelj marketinga i europski predstavnik tvornice opreme CCVE u Japanu.

ECCOS dan 2017. bio je očekivano vrlo uspješan, a prikazana rješenja potvrdila su naše sve naprednije i sveobuhvatnije poslovanje te otvorila vrata ka još većim i ozbiljnijim pothvatima.