Novosti

Održana je konferencija Vatrodojava i zaštita od požara

14.10.2021.

U organizaciji časopisa Zaštita i pod pokroviteljstvom i Hrvatske vatrogasne zajednice održana je konferencija Vatrodojava i zaštita od požara. Na konferenciji se skupilo više od sto stručnjaka u području vatrodojave.  Osim teme vatrodojavnih sustava te novih tehnologija za vatrodojavu, na panelu se raspravljalo o članku 44. Zakona o vatrogastvu koji se tiče povezivanja sustava za dojavu požara na vatrogasnu postrojbu. 

Eccosov predstavnik, specijalist za projekte i prodaju, Tomislav Lacković predstavio je napredne sustave za gašenje požara proizvođača Sevo Systems koji su prvenstveno razvijani i proizvedeni s ciljem maksimalne zaštite okoliša, bazirani na plinu NOVEC1230 te predstavljaju pouzdan proizvod koji osigurava gašenje na siguran način. 

Eccos na području zaštite od požara djeluje dugi niz godina te nudi optimalna rješenja zaštite od požara kao i izradu projektne dokumentacije u skladu sa zakonskim propisima, implementaciju te održavanje sustava. Eccos također posjeduje Retrotec door fan test certifikat za potvrdu zrakotijesnosti štićenog prostora i učinkovitosti ugrađenog sustava za gašenje požara.