Novosti

Ponovno smo se udružili s Bina-Istrom – volontiranje i donacija za udrugu Mali zmaj

15.3.2024.

Iza nas je još jedna lijepa priča o humanitarnoj akciji s Bina-Istrom naziva „Život nema cijenu“. Nastavljajući svoju angažiranost u društveno odgovornim inicijativama, zajedno s dijelom zaposlenika Bina-Istre skupili smo se kako bi volontiranjem pomogli udruzi Mali zmaj. Udruga je posvećena pomoći i poboljšanju kvalitete života djece koja žive u obiteljima slabijeg imovinskog statusa, sigurnim kućama i institucijama u svrhu postepenih pozitivnih promjena u društvu.

Predmet donacije Udruzi Mali zmaj bilo je dostavno vozilo vrijednosti 18.000 eura čija je službena primopredaja izvršena 13. ožujka 2024. godine, a donaciju je komentirala i predsjednica udruge, gđa. Martina Leopold: „Udruga Mali zmaj brine o djeci iz obitelji slabijeg ekonomskog stanja. Trenutno brinemo o skoro 500 djece iz cijele Hrvatske i još 4 sigurne kuće. Financiramo se isključivo putem donacija i prijava na natječaje. Stoga će donacija dostavnog vozila od Bina-Istre biti od velikog značaja našim korisničkim obiteljima jer sada imamo mogućnost distribuirati još veću količinu materijalne humanitarne pomoći i izvan Zagreba. Naime, do sada nismo imali mogućnost dostavljati veće donacije poput namještaja, bijele tehnike i sl.“ Tvrtka Bina-Istra se je dodatnom donacijom od 4.800 eura za pokrivanje troškova osiguranja, servisa, cestarine, goriva itd. pobrinula da udruga nema nikakvih dodatnih troškova vezanih za vozilo.

Tom prilikom je i Eccos potpisao ugovor kojim se obvezao pokriti troškove u vrijednosti 31.500 eura za vozača za donirano vozilo te logopeda koji je potreban za djecu. „Zahvaljujući podršci tvrtke Eccos, djeci iz naših korisničkih obitelji će biti na raspolaganju besplatna pomoć logopeda te vozača koji će dostavljati donacije doniranim dostavnim vozilom i prevoziti djecu na radionice, igraonice i druge aktivnosti koje provodimo.“, ističe predsjednica udruge te dodaje kako im se suradnja s tvrtkama pokazala kao vrlo učinkovita te pozivaju i ostale tvrtke koje prepoznaju važnost pružanja podrške djeci koja se suočavaju s izazovima siromaštva da im se obrate kako bi i njih uključili.

Uz volontere, gospođu Leopold i gospođu Radotić iz Udruge Mali zmaj, događaju su prisustvovali ključni predstavnici tvrtki, Dario Silić, generalni direktor Bina-Istre, Christian Santaleza, tehnički direktor Bina-Istre te Krešimir Paić, direktor i suvlasnik Eccosa.

Ova inicijativa ne samo da donosi praktičnu podršku udruzi i njezinim korisnicima, već i postavlja primjer kako poslovni sektor može imati pozitivan utjecaj na zajednicu i doprinijeti stvaranju boljeg društva za sve.