Epsimax video modul za potpunu kontrolu stanja u prometu tunelom Učka

Epsimax video modul za potpunu kontrolu stanja u prometu tunelom Učka

Za optimalno i sigurnije putovanje Istarskim ipsilonom brine se BINA-Istra, a tome je pridonio i najnoviji projekt modernizacije nadzornog centra tunela Učka; zamjena video zida te nadogradnja postojećeg sustava video nadzora. Eccos je realizirao projekt vlastitim aplikativnim rješenjem EpsimaxTM

Upravljanje i nadzor tunela SCADA sustavom i video nadzorom provodi se na novom video zidu kojim upravlja Epsimax. Operateru istovremeno daje prikaz i sustava za upravljanje prometom i različitih video kamera, ovisno o trenutnoj situaciji u tunelu (slijedni prikaz kamera za pregled stanja u tunelu te posebna alarmna mjesta za prikaz kamera povezanih s detektiranim incidentima). Integriran je i sustav automatske detekcije incidenata u tunelu.

Epsimax je aplikacija za integraciju sustava tehničke zaštite, a posebnost aplikacije je njezina modularnosti  koja joj omogućava potpunu prilagodljivost zahtjevima korisnika pa se razni moduli mogu po potrebi uključiti ili isključiti. U ovom projektu Epsimaxov video modul na video zidu prikazuje proizvoljno definirane scenarije, odnosno konfiguracije prikaza raznih izvora kao što su video kamere, video signali iz trećih izvora (SCADA računala, računala drugih sustava video nadzora), web preglednika i sl. na video zidu sastavljenom od dvanaest monitora koje Epsimax koristi kao jedinstveno „platno“ za prikaz. 

Novi digitalni video zid

Stari analogni video zid