Novosti

Završetak projekta Opće bolnice Pula

18.2.2022.

Završen je projekt rekonstrukcije starog dijela i nadogradnje nove Opće bolnice Pula, vrijedan 780 milijuna kuna. Eccos je na projektu Opće bolnice Pula implementirao sustave tehničke zaštite (vatrodojava, videonadzor, kontrola pristupa), sustav interkoma, sustav za upravljanje ključevima, bolnički komunikacijski sustav te sustav za automatsko prepoznavanje registarskih oznaka vozila. Spomenuti sustavi integrirani su u jedinstvenu središnju nadzornu aplikaciju Epsimax. Epsimax omogućuje modularnost sustava s mogućnošću jednostavne nadogradnje, mogućnost integracije s ostalim sustavima u zdravstvenim ustanovama te minimalnu potrebu za održavanjem sustava.

U Općoj bolnici Pula uveden je napredni bolnički komunikacijski sustav koji omogućuje govornu komunikaciju pacijenta iz sobe (jedan govorni terminal po sobi) s osobljem, pacijenti mogu samostalno daljinski upravljati svjetlom, a komunikacija između soba liječnika i osoblja postignuta je sustavom interkoma koji se u aktualnim rješenjima temelji na najmodernijoj IP tehnologiji.

Osim osnovnog pozivanja u pomoć i komunikacije sa zdravstvenim osobljem na razini sobe moguća je implementacija sustava koji omogućuje govornu komunikaciju svakog pacijenta s osobljem iz svog kreveta, a osim upravljanja svjetlom, implementacijom naprednih funkcionalnosti pacijenti mogu upravljati i zavjesama te im može biti omogućen pristup raznim kanalima multimedije, usluge naručivanja hrane i pića, novina i sl. Svrha ugradnje takvog sustava jest i ušteda vremena te minimiziranje nepotrebnog hodanja (koraka) osoblja tako da mogu biti maksimalno posvećeni brizi o pacijentima.

Bolnički komunikacijski sustavi koje nudi Eccos odgovaraju specifičnim zahtjevima svakog korisnika, a integracija bolničkog komunikacijskog sustava i Eccosove sigurnosne platforme Epsimax putem koje se kroz jedno korisničko sučelje upravlja i različitim sustavima tehničke zaštite pruža potpuno sigurnosno rješenje za ustanovu.