Novosti

Eccos je bogatiji za još jedan certifikat – certifikat CISM iz područja informatičke sigurnosti

25.9.2019.


Eccos uvijek nastoji biti u koraku s najnovijim tehnologijama na tržištu, no ništa manje ne zaostaje s ažurnosti pri edukaciji svojih zaposlenika. Za najnoviji doprinos stručnosti Eccosovog tima zaslužan je Željko Medić dobivanjem certifikata CISM.

Željko ima sedamnaest godina iskustva u informatici od čega preko jedanaest godina u Eccosu gdje planira i razvija interni IT te sudjeluje u većini vanjskih projekata koje Eccos odrađuje. Uz brojne certifikate Microsofta i Ciscoa nedavno je položio ispit i za dobivanje certifikata CISM (Certified Information Security Manager).

CISM je certifikat višeg ranga koji potvrđuje sposobnost i znanje pojedinca da razvija i upravlja informacijskom sigurnošću tvrtke. Certifikat je prvenstveno namijenjen IT menadžerima i IT konzultantima te je ovlašten i priznat po standardu ISO.

 

Jedan od glavnih ciljeva certifikata CISM jest pokazati da nositelj certifikata razumije poslovanje i potrebe tvrtke te uspješno prilagođava rizike, izazove i zahtjeve poslovanja s tehnologijama. Osim polaganja ispita, za stjecanje certifikata CISM potrebno je i minimalno pet godina radnog iskustva u području informatičke sigurnosti, certifikat zahtijeva kontinuirano usavršavanje i učenje te se obnavlja svake tri godine.

U prilog važnosti certifikata govori i to da se nalazi i na popisima najkorisnijih i najpoželjnijih prema poslodavcima širom svijeta (Global Knowledge, Business News Daily).