Novosti

Konferencija Meeting G2.5 – Gradimo poslovne mostove

27.11.2019.

 

Preko dvjesto sudionika, od kojih više od sedamdeset uspješnih poslovnih ljudi, okupilo se od 4. do 6. studenoga na petoj konferenciji Meeting G2 kojoj je cilj umrežavanje poslovnih ljudi hrvatskog podrijetla iz svih dijelova svijeta s ciljem povećanja ulaganja iseljeništva i izvoza hrvatskih proizvoda.

Tri dana konferencije bila su prožeta inspirativnim predavanjima, panelskim diskusijama, predstavljanjem uspješnih hrvatskih poduzetnika te sesijama umrežavanja gdje su se sudionici mogli međusobno upoznati, razmijeniti kontakte i iskustva. Teme koje su bile pokrivene na panelima su IT sektor u Hrvatskoj,  hrvatska modna industrija,  izvoz usluga i proizvoda kao osnova za budućnost itd.

 

Jedan od bitnijih zaključaka konferencije bio je da se poduzetnicima i tvrtkama u Hrvatskoj treba omogućiti povoljnije uvjete poslovanja i pojednostavniti administrativne procese. Važno je i da Hrvatska ima kvalitetno obrazovane ljude i znanje, no moramo postati samopouzdaniji  i hrabriji kako bi uspješno proširili poslovanje na međunarodno tržište. Eccos je svjestan vrijednosti međunarodnog poslovanja i želimo pojačati prisutnost na tržištu EU-a, točnije u zemljama zapadne Europe. ”Izvoz hrvatske pameti treba funkcionirati na način da hrvatske tvrtke ugovaraju i izvode poslove na atraktivnim tržištima EU-a, a ne da hrvatski inženjeri odlaze u EU’’, kaže direktor Eccosa Krešimir Paić, a više možete pročitati u intervjuu s g. Paićem objavljenom u Poslovnom dnevniku.