Novosti

Konferencija Pametni gradovi – gradovi budućnosti potiče gradove na ulaganje u pametna rješenja

17.1.2020.

 

U Tvornici kulture u organizaciji Poslovnog dnevnika održana je peta konferencija Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2019. Konferencija Pametni gradovi organizira se u svrhu podizanja svijesti o nužnosti primjene koncepata pametnog grada s ciljem poboljšanja kvalitete života građana.

Izlagači su istaknuli kako mnoge tvrtke u Hrvatskoj mogu ponuditi brojna softverska i hardverska rješenja koja mogu unaprijediti funkcioniranje gradova te mnoge pogodnosti koje dolaze s pametnijim gradovima, što za građane, što za gradsku upravu i turiste. Bitno je  istaknuti i da se implementacijom pametnih rješenja u gradove također radi korak naprijed prema očuvanju okoliša.

 

Konferencija je bila vrlo zanimljiva, a  Eccos je razvio platformu koja može gradskim upravama ponuditi rješenje koje bi upravljanje i funkcioniranje grada dovelo na višu razinu. Eccos Smart City Enablement Platform (ESCEP) je sveobuhvatno rješenje za digitalizaciju gradova koje omogućuje optimalno korištenje postojećih resursa, brigu za okoliš, pristup personaliziranim informacijama svim korisnicima usluga te podizanje razine javne sigurnosti. Rješenje je aplikativno te se sastoji od modula koji se mogu zasebno aktivirati, ali i prilagoditi već postojećim sustavima ovisno o potrebi  klijenta, a više o samoj platformi možete pročitati ovdje.