Novosti

Konferencija Sigurnost cestovnog prometa

09.6.2022.

Časopis Zaštita je pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH organizirao 7. 6. 2022. u Zagrebu konferenciju “Sigurnost cestovnog prometa” kako bi ukazali na važnost preventivnih mjera te upozorili na opasnosti i posljedice upravljanja vozilom nepropisnom i neprilagođenom brzinom, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa i sl., ali i ponudili odgovore kako prometnice učiniti sigurnijima.

Na jednodnevnoj konferenciji koja je okupila stotinjak sudionika imali smo prilike čuti predavanja o novim tehnologijama i rješenjima za sigurnije ceste i cestovnu infrastrukturu, uspješno završenim projektima te mišljenja sudionika kroz dvije panel rasprave. Eccosov direktor prodaje, Ivan Bilać, održao je predavanje na temu „Cjeloviti uvid u stanje prometa Istarskim ipsilonom i tunelom Učka“. Eccosova vlastita rješenja pridonose optimalnom i sigurnijem putovanju istarskim ipsilonom: u nadzornom centru tunela Učka zamijenjen je videozid i nadograđen postojeći sustav videnadzora kojim se upravlja iz Eccosove aplikacije Epsimax, a za ovaj specifičan projekt Eccos je također razvio i Eccos Datex Portal koja pruža potpuni uvid u situaciju u prometu te omogućuje dijeljenje informacija putem DATEX II protokola, standardiziranog načina razmjene prometnih podataka na području Europske unije. Više o spomenutom projektu možete pročitati ovdje.

Eccos je sve više prisutan u rješenjima za cestovni promet, izvodimo kompletna prometna tehnička rješenja u tunelima i na otvorenim dionicama. Drago nam je da smo našim iskustvom i primjerima mogli upotpuniti konferenciju te se inspirirali predavanjima i raspravama kolega stručnjaka iz područja.