Novosti

Putnička luka Gaženica proglašena je lukom godine na sajmu Seatrade Europe

30.10.2019.

 

Zadarska putnička luka Gaženica proglašena je lukom godine na prestižnom sajmu kružnih putovanja Seatrade Europe održanom u Hamburgu. Od 2017. godine, kada je puštena u rad, luka bilježi porast putnika s 20 tisuća na preko 200 tisuća pa nije ni iznenađujuće što je upravo Gaženica primila nagradu Seatrade Cruise Award.

Glavni izvođač radova na luci bila je građevinska tvrtka Strabag dok je Eccos u novoj zgradi putničkog terminala bio zadužen za izvođenje svih električnih sustava i instalacija, energetskih razvoda, slabe struje, sustava tehničke zaštite, naplate parkiranja, dojave požara, pametne i protupanične rasvjete, alarmnog ozvučenja i razglasa za najavu dolazaka i odlazaka te sustava obavještavanja putnika i reklamiranja preko digitalnih multimedijskih ekrana (digital signage).

 

„Ovo je svjetski relevantno priznanje projektu nove luke Gaženica. Zahvaljujem svima koji su kroz sve ove godine u njega ugrađivali ideje, trud i strast, a posebno onima koji su imali viziju razvoja Zadarske županije kao atraktivne i poželjne turističke destinacije. Ovo je dodatan poticaj da nastavimo razvijati sve potencijale luke s izvrsnom infrastrukturom, s konačnim ciljem da Zadru vratimo povijesni značaj ključne prometne točke istočne strane Jadrana, ali i da Gaženica bude primjer uspješnog prožimanja turizma, prometa i zaštite okoliša. Ukratko, luka s vizijom“, naglasio je župan Zadarske županije Božidar Longin.

Pronašli smo se u izjavi g. Longina te smo iznimno ponosni što smo bili dio ovog velikog projekta čija je kvaliteta i važnost prepoznata i nagrađena.