Novosti

Sektor tehničke zaštite ima novog doktora računarskih znanosti – dr. sc. Dejan Čakija

27.3.2020.

 

Eccosov direktor razvoja odnedavno je i doktor znanosti. Dejan Čakija obranio je svoj doktorski rad na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu pod naslovom „Optimiranje odabira i rasporeda zaštitnih elemenata u projektiranju sustava tehničke zaštite” te time stekao titulu doktora znanosti.

Cilj provedenog istraživanja bio je odrediti metodu automatiziranja projektiranja sustava zaštite primjenom umjetne inteligencije. Znanstveni su doprinosi u području strojnog učenja te su izrađene nove metode kojima se znatno ubrzava pronalaženje kvalitetnih rješenja u višekriterijskim optimizacijskim algoritmima.

 

 

Dejan ima iza sebe bogato dvadesetogodišnje iskustvo kao direktor razvoja gdje s timom razvija aplikativna rješenja prvenstveno za kompleksne sustave tehničke zaštite, sigurnost i parkirališne sustave te pametna rješenja za digitalizaciju gradova. Ponajviše zahvaljujući Dejanu Eccos ima vlastita rješenja; Epsimax – aplikaciju za integraciju sustava zaštite te Eccos Smart City Enablement Platform (ESCEP) – platformu za pametne gradove, a s obzirom na njegovu stručnost i dosadašnje dokazane rezultate ne sumnjamo u razvoj još kojeg inovativnog rješenja.